DOM KOJI ŽIVI (DIŠE)

Drvo je po svojoj strukturi difuzno, što znači da propušta vazduh u oba smera. Na taj način osigurava se neprekidna izmena unutrašnjeg i spoljašnjeg vazduha, te nema potrebe za otvaranjem vrata i prozora, pa nema ni gubitka toplote. Za razliku od drveta, beton i cigla nemaju ovakva svojstva, već hermetički zatvaraju stambeni prostor. Izgradnjom drvene kuće dobija se zdrav i kiseonikom pun prostor za ugodno življenje.

RROSTOR BEZ ALERGIJA

Drvo je prirodan materijal i pokazuje vrhunska elektrostatička svojstva. Što znači da se drvo neće naelektrisati i privlačiti i zadržavati mikročestice prašine i polena. Na ovaj način unutar drvene kuće stvara se antialergijska sredina, što je život u kući čini znatno prijatnijim pogotovo osobama sa alergijama.

Dom bez vlage

Drveni zidovi brvnare zadržavat će vlažnost vazduha u prostorijama u zadovoljavajućim količinama, po principu prirodne samoregulacije. Drvo upija vlagu kada je ima previše u vazduhu, a otpušta je kada je vazduh suv. Zahvaljujući ovom svojstvu, vazduh u brvnarama nikada nije suviše suv niti vlažan.

Kuće-Brvnare su visoko energetski efikasne i pružaju prijatan ambijent i uštedu energije. Za razliku od tzv. Čvrste gradnje, drvene kuće se grade znatno brže, imaju garantovana konačna svojstva i manje ukupne troškove. Montaža drvene kuće spada u vrstu tzv. suve gradnje, pa su brvnare useljive odmah nakon montaže.